Skip to content
Cameratoezicht Veilig Uitgaan

Veilig uitgaan in Doetinchem

Doetinchem heeft naast de centrale uitgaansstraat de Grutstraat ook verspreid in de gemeente locaties waar mensen graag in hun vrije tijd en in de late uurtjes genieten.

Lokaal Belang Doetinchem wil dat iedereen op een veilig en gezellige manier kan uitgaan die bij hen past. Naast het horecateam van politie willen wij dan ook investeren in een goede groep toezichthouders die opgeleid zijn om tijdens de stapuren toezicht te houden op een rustig en gezellig verloop van de avond.

Cameratoezicht

Natuurlijk zijn camera’s een mogelijkheid om extra ogen op straat te krijgen, maar zelfs met de beste camera’s kan je niet voorkomen dat het helaas soms ook mis kan gaan. In samenwerking met politie kan er een team toezichthouders opgezet worden om alles soepel te laten verlopen.

Samen voor een veilig avondje uit.

De eventuele, strategisch geplaatste, camera’s kunnen vanuit de centrale post, de Loo- of Amphiongarage, bekeken worden en helpen bij het aansturen van het horecatoezicht.

Als LBD zijn wij niet tegen camera’s, maar juist mensen ‘op de vloer’ werkt sneller en directer dan via een camera, je ‘voelt’ wat er speelt en kan daar preventief op inspelen. Daarnaast weten de eventuele raddraaiers snel genoeg waar camera’s hangen en hoe deze te ontwijken.

Fractieondersteuner Lokaal Belang Doetinchemchem | SVON | Veteraan | NS

Back To Top