Skip to content
Op 26 januari 2023 stond er tijdens de gemeenteraad in Doetinchem de motie ‘Politievoorzieningen’ op de agenda

Motie ‘Politievoorzieningen’ in Doetinchem

Op 26 januari 2023 stond er tijdens de gemeenteraad in Doetinchem de motie ‘Politievoorzieningen’ op de agenda. De politie is een belangrijke overheidsinstelling in onze maatschappij, die ervoor moet zorgen dat we ons veilig voelen. Helaas is er in 2020 om wille van bezuinigingen besloten om het arrestantencomplex in Doetinchem te sluiten, hieronder vind je ons betoog tijdens de gemeenteraad:

Het is gemakkelijk de fouten van anderen te zien, maar moeilijk de eigen fouten te erkennen. Binnen het management kan een verandering terugdraaien gezien worden als falen, maar als je een verandering terugdraait kan het ook gezien worden als een kracht.

Laten we eerlijk zijn als de vraag van te voren gesteld zou zijn: Als we het cellencomplex in Doetinchem sluiten is het dan erg dat er afgezien wordt van arrestaties? Waarschijnlijk als je de managementlaag het van te voren zou vragen zou iedereen JA roepen, laat ik het zo zeggen, ik hoop dat ze JA Roepen.

Maar blijkbaar is deze vraag niet of nauwelijk naar voren gekomen, of ze hebben niet gekeken naar deze gemeenteraad van 31 oktober 2019 en en hebben ze niet geluisterd hebben naar het betoog van Dhr. Berends en moet je nu concluderen dat een kostenbesparing heeft geleid tot dat er afgezien wordt van arrestaties.

Maar misschien nog wel erger, de betrouwbaarheid van de politie komt onder druk te staan. En laat ik de politieorganisatie maar eens quoten “De betrouwbaarheid en integriteit van de politieorganisatie is belangrijk.”

Wij zijn blij dat deze motie oproept naar een onafhankelijk evaluatie en niet een evaluatie vanuit de politieorganisatie. Want laten we eerlijk zijn een fout toegeven is nooit leuk.

Maar wij hopen dat deze evaluatie niet nodig is en dat morgenochtend het management nog een keer voor de spiegel staat en zelf de vraag stelt, wat vinden wij belangrijk kostenbesparing of de betrouwbaarheid van de politieorganisatie. 

Ondernemer | Doetinchemmer | Betrokken | Fractievoorzitter Lokaal Belang Doetinchem | Programmateam Stadsfeest Doetinchem

Back To Top