Skip to content

Gaanderen kan alleen plek bieden aan jongeren als de gemeente de bestemmingswijziging van bedrijven naar woonbestemmingen mogelijk maakt.

Wij hebben juist een punt gemaakt van ombouw van kantoren en bedrijven naar wooneenheden omdat die in de regel goedkoop kunnen worden aangeboden. Wat ons betreft is dit zeker bespreekbaar. Mijn oude  kantoor in Arnhem is omgetoverd in wooneenheden voor studenten. En wat ons betreft mogen jongeren ook samen wonen met ouderen. In het Weerdje wordt daar al de eerste ervaring mee op gedaan.

Dus wat Lokaal Belang betreft moet er veel meer noodzaak dan naar regels worden gekeken. Dus wat ons betreft is de Pelgrim zeker bespreekbaar als het aan de orde is.

De gemeente moet in plaats van bezuinigen op groenonderhoud juist investeren in meer verfraaiing van de wijk met groen.

Naar de mening van Lokaal Belang kunnen de bewoners dat misschien wel beter. Wanneer de bewoners het zelf doen met het budget van de gemeente dat er voor staat kan er veel meer en wordt het veel fraaier. Alles wat de gemeente zelf moet doen is gewoon duurder. Als Gaanderen een eigen groenploeg op de been kan brengen, volgens mij redden ze dat prima, is er heel veel te winnen voor hetzelfde geld. Want laat duidelijk zijn we kunnen het geld maar één keer uitgeven.

Maar overleg met buren over niet gebruikte stukken gemeentegrond die nu dom plantsoentje of grasveld zijn. Vaak willen de buren het onderhoud wel overnemen als ze de stukken grond ook mogen inrichten. Hiervoor moet veel meer mogelijk worden.

De gemeente moet de landelijke bezuinigingen op (thuis)zorg met eigen geld compenseren.

Dat doen we al. We proberen aan de ene kant binnen het budget te blijven maar komen we te kort dan moeten we zelf bijlappen.

Wat de grote uitdaging wordt is door slim om te gaan met budgetten, een goede samenwerking tussen alle diensten en de bewoners van Gaanderen en de rest van Doetinchem en ook de bewoners onderling we toch de hoge sociale standaard in de gemeente kunnen handhaven.

Is alles rozengeur en maneschijn, natuurlijk niet. Er valt zeker te verbeteren.

Zelf bijlappen lijkt heel leuk maar we moeten het wel zelf allemaal opbrengen. Dus of we verhogen de OZB of we zorgen dat er meer mensen in Doetinchem (komen) wonen en dat er meer bedrijven naar Doetinchem komen of op zijn minst blijven.

Daarom moeten we aan de ene kant investeren in bereikbaarheid en bedrijvigheid en aan de andere kant slim samenwerken om zo veel mogelijk te bereiken met het budget wat in eerste instantie beschikbaar is.

 

Back To Top