Skip to content

12 speerpunten van Lokaal Belang Doetinchem

 1. Aantrekkelijke gemeente om te wonen, winkelen en werken. Het woningaanbod aanpassen aan wat nodig is voor alle leeftijden. Breed aanbod van kunst en cultuur.
 2. De leegstand van winkelpanden aanpakken.
 3. Vergroot veiligheid in jouw buurt of wijk met handhaving en samenwerking. Hou samen een oogje in het zeil, help je mee?
 4. Wij zetten ons in voor verkeersveiligheid en doorstroming, rond het centrum extra aandacht voor fietsers en voetgangers.
 5. Eigen budget voor buurten en wijken om voorzieningen van te realiseren voor een aangenaam leefklimaat.
 6. Ouderen zo lang mogelijk thuis laten wonen met “blijverslening” en speciale aandacht voor en inbreng van de mantelzorgers.
 7. De Achterhoek loopt voorop met maakindustrie, wij willen met groene industriegebieden en diervriendelijke landbouw het verschil maken. Het samenbrengen van alle kennis levert mooie initiatieven op en zo komen we tot duurzame oplossingen.
 8. De werkgelegenheid bevorderen door omscholingsprogramma’s en een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Wij zien kansen in kleinschalige bedrijvigheid die aansluit op de regionale arbeidsmarkt. Denk aan leningen voor beginnende bedrijven.
 9. Na Inspanning volgt Ontspanning: sport en recreatie, gezond én sociaal
 10. Doetinchem en de Oude IJssel zijn een mooi startpunt voor een dagje uit.
 11. Betrek de inwoners bij de nieuwe plannen in onze gemeente. Bepaal samen welke activiteiten voor welke groep wordt georganiseerd.
 12. De Achterhoek moet de stageplaatsaanbieder van Nederland worden. Laten wij als gemeente het goede voorbeeld geven.
Back To Top