skip to Main Content

Terugblik gemeenteraad 29 mei 2019

De opstelling van de 2 PDV locaties op zondag is aangenomen. Voor Lokaal Belang Doetinchem een mooie maar kleine stap in de goede richting, jammer dat de raad niet ook de andere vergelijkbare bedrijvengelijk wilde behandelen en openstelling mogelijk maken.

Mensen in beweging krijgen is een lastige klus. Mensen aan het bewegen en sporten krijgen mogelijk nog lastiger. Lokaal Belang Doetinchem vindt het dan ook een goede zaak dat dit nu wordt aangepakt in een mooi Regionaal Beweeg- en Sportakkoord.

Er vinden ook mooie ontwikkelingen plaats op winkelcentrum de Bongerd, Lokaal Belang heeft echter grote zorgen voor de situatie dat de nieuwe sporthal geen dispensatie krijgt. De signalen van de verenigingen zijn ook duidelijk, een nieuwe hal is geen dispensatie. Dat betekent dat wij als
gemeente toch met de gevolgen en extra kosten komen te zitten.

En dan de preventieagenda op zich goed initiatief, echter weinig ambitieus. Geen aandacht voor niewe vormen en stoffen, risico betuttelend. Maar vooral hypocriet. Rookvrij Doetinchem maar bezoekers van de raad moeten door mist van rook van raadsleden en wethouders. Wij vinden verbeter de wereld en begin in en bij ons eigen stadhuis.

Henri-George Moïze De Chateleux

Henri-George Moïze de Chateleux

Fractievoorzitter Lokaal Belang Doetinchem

Back To Top